Her er en samling tjenester og verktøy som jeg mener kan være svært nyttig for deg som skal starte eller driver en egen bedrift.

Nyttige tjenester

Gmail

Et must om du ønsker en fleksibel mail løsning. Har du mange forskjellige mail adresser kan du legge disse inn på Gmailen nesten slik du gjør på mailprogrammet på din PC eller MAC. (nevnte jeg foresten at det er gratis) Trykk her for mer informasjon.

Her finner du: Gmail.com

Dropbox

Lagre og ha tilgang til alle dokumentene dine i skyen. Har du et firma og dere trenger å dele mapper og dokumenter er dropbox både en enkel, rask og billig måte å gjøre dette på. For de fleste vil dette også både være billigere og enklere enn å ha en egen server.

Her finner du: dropbox.com

Visma eAccounting

Norsk online basert program for faktura og regnskaps program. Billig løsning som passer svært bra om du har tjenester som du skal fakturere fortløpende pr måned eller år. (Abonnementsfakturering)

Her finner du mer om Visma eAccounting

FreshBooks

FreshBooks er et online faktura og regnskaps program. Selv som tjenesten ikke er Norsk, passer den svært bra om du har tjenester som du skal fakturere fortløpende pr måned eller år. (Abonnementsfakturering)

FreshBooks er også svært bra om du trenger timeregistrering eller jobber med prosjekter som du fakturerer.

Her finner du mer om FreshBooks

Google Analytics

Google Analytics er en gratistjeneste fra Google som generer detaljert statistikk om besøkende til en nettside.

Her finner du: http://www.google.com/analytics/

MailChimp

Online e-marked løsning for å sende nyhetsbrev via mail, administrere kontakter og spore resultater. Løsningen er svært enkel og profesjonell.

Her finner du: mailchimp.com

Litteratur for gründere

The 4-Hour Work Week (av Timothy Ferriss)

The 4-Hour Workweek: Escape 9–5, Live Anywhere, and Join the New Rich er en selvhjelpsbok av Timothy Ferriss, en amerikansk forfatter, pedagogisk aktivist og gründer.

Kan kjøpes på Amazon: Trykk her for link til boken på Amazon.

Virtual Freedom (av Chris Ducker)

Bra bok om hvordan drive bedrift på en mer effektive måte for å frigi mer tid for deg selv og hvordan du kan gjøre dette ved hjelp av VA (virtual assistans).

Jeg anbefale denne boken til alle som ønsker å starte en bedrift.
Boken passer spesielt godt for deg som har drevet firma en liten stund. Du vil da kunne gjenkjenne noe av problematikken og forstå hvordan løsningene kan hjelpe deg.

Kan kjøpes på Amazon: Trykk her for link til boken på Amazon.

Will it fly (av Pat Flynn)

En bok som hjelper deg å tester du din neste forretningsidé, slik at du ikke kaster bort tid og penger på noe som ikke fungerer. Boken hjelper deg å validere din ide og gir deg informasjon hvordan du du kan «sorter» bort dårlige ideer.

Kan kjøpes på Amazon: Trykk her for link til boken på Amazon.