Mobil nettside fra 1880 og andre tilbydere kan skade din bedrift økonomisk

av | jul 16, 2014

 

Mobil nettside er ikke mobil klar nettside eller responsiv nettside, men et produkt der du sender de som kommer til din nettside videre til en «kopi» av din nettside tilpasset til mobil og da sender du samtidig kundene bort fra din egen nettside til en annen leverandør.

Mobil klar nettside eller mobil nettside er ord som er misbrukt og nå veldig misvisende. Misbruk at ordene og sammensetninger av disse er gjort for å forvirre forbrukeren til å tro at de får et produkt som de trenger og bør ha.

tom-eirik-bartholdsenMobile nettsider fra 1880.no. – smart eller bare en ny måte å få penger fra meg på?

Der finnes flere leverandører av slike løsninger 1880.no er en av dem. De fleste informerer om at din nettside MÅ være tilpasset mobile brukere og at 50% av din trafikk kommer fra mobile enheter. Vel, så langt er det korrekt, men så kommer det også an på produktet eller løsningen de tilbyr deg. Jeg har gjennomgått flere slike løsninger og her er min mening krystall klar: IKKE benytt slike tjenester, hold deg langt unna, ikke la dem lage en testversjon og for all del IKKE bruk testversjonen!

Jeg kunne brukt mye tid på å gjennomgå hvor «aggressive» disse selgerne er og hvor «dumme» de får deg til å føle deg, og at du må jo skjønne at du MÅ ha deres løysingen da den er den beste for deg (<-ironi). Vel, jeg tror dere er smarte nok til å se gjennom dette, så jeg går heller videre til hva denne tjenesten egentlig innebære for deg, din bedrift og din nettside.

Det første de ber deg å gjøre er å implantere en kode på nettsiden som fanger opp om en bruker benytter en mobil enhet som nettbrett eller smart telefon.

Det denne koden i prinsippet gjør er å videresende din bruker til en ny adresse og en annen nettside, som er en kopi at din nettside.
Her er scriptet de ønsker å legge inn:

<script type=”text/javascript”>
var mobile_domain =«din-nettside-adresse.1881gomo4u.com»;
// Set to false to not redirect on iPad.
var ipad = true;
// Set to false to not redirect on other tablets (Android , BlackBerry, WebOS tablets).
var other_tablets = true;
document.write(unescape(“%3Cscript src=’”+location.protocol+”//s3.amazonaws.com/me.static/js/me.redirect.min.js’ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
</script>

1880-mobil-nettside-kundeI prinsippet rutes all trafikk som kommer fra mobile enheter til en annen leverandør og til en kopi av din nettside. Dette betyr at du mister 50% av de som kommer til din nettside og din bedrift.

Dette har ingen nytte verdi for deg. Tap av trafikk til din nettside. Mere trafikk til leverandøren og kopien. Når du ikke ønsker produktet mere går all trafikk til tilbyderen og din nettside kan miste opp til 50% av trafikken, muligens mer siden din plassering på søkemotorene er blitt degradert grunnet kopi av innholdet (duplikat innholdet).

På Google vil det også komme opp to oppføringer om det den ene går til din nettside og bedrift og den andre til leverandøren av tjenesten. Du vil derfor «konkurrere» med deg selv om å vises på Google, og siden nettsider som 1880 er en mer autoritær side grunnet innholdet og størrelse, vil den kunne utkonkurrere deg.

Altså: Du betaler faktisk for at noen skal få din trafikk og faktisk ødelegge ditt firma og merkenavn.

For de som tenker – jo men det er jo en lett løsning og lite arbeide for meg.
Beklager, men det er ingen snarveier. Det er bare en måte å gjøre det på og det er å gjøre de korrekt fra starten.

Jeg tror jeg må utdype denne påstanden og forklare bedre for det er faktisk ganske enkelt. Her er en sammenligning om hva som faktisk skjer når du benytter tjenesten.

Tenk deg at du driver et bilverksted.
Jeg kontakter deg og sier at 50% av bilene som kommer til deg er diesel biler og at disse automatisk kan overflyttes til et verksted jeg har satt opp like borti gata som er helt likt ditt. Samme merke, samme farger, samme logo, og med ditt tlf nummer. Forskjellen er at dette er «bare» for diesel biler.

Du må jo så klart samtidig betale meg for å ta imot disse bilene. Lett og ikke noe arbeide for deg… ville du gjort dette? Svaret er så klar nei. Nei ,det ville du overhode ikke gått med på.

Du ville heller tilpasset ditt eget verksted til å ta imot diesel bilene. Det samme gjelder faktisk nettsiden. Du sender ikke bort dine kunder til noen andre, du oppdaterer nettsiden slik at den blir tilpasset brukerens behov.

Det beste rådet jeg kan gi om din er nettside ikke er tilpasset for mobile enheter er at du bør du ta kontakt med den som er ansvarlig for nettsiden din for å få den fornyet og oppdatert.

Jeg synes nesten det passer med et par dagens ord her som kan være både tankevekker og noe å huske på:

”Hastverk er lastverk”. Når du skal gjør noe, gjør det rett fra starten og Det er aldri noen: “gratis lunsj”.