Hva er SEO og hva betyr det for min bedrift?

av | apr 15, 2014

seoSEO eller søke motor optimaliserig som det heter på Norsk er en måte å gjøre din bedrift bedre synlig på internett.
Den starter med din nettside og hvordan den «leses» av søkermotorene.

Det er derfor viktig at nettsiden inneholder riktig informasjon om hva din bedrift driver med. Når du beskriver hva din bedrift driver med er det også viktig å bruke de rette ordene på de rette plassene.

Hørtes det avansert ut? – Vel, du kan faktisk gjøre mye selv.

Her er et DIY SEO 101 lynkurs for nybegynneretom-eirik-bartholdsen

Finn 10 ord som beskriver din bedrift og produkt. Bruk disse ordene til å lage en tekst og setninger. På forsiden bruker du de ordene som beskriver din bedrift best, og så lager man en side for vært produkt. Om du er en lokal bedrift bør du også bruke stedsnavnet i teksten.

Eksempel: Du driver et karosseriverksted

Ord som beskriver din virksomhet er: karosseriverksted, bilverksted, oppretting.

Produkter du har kan være: Karosseri, oppretting, lakkering, forsikringsskade, steinsprutskade og AC-Service

Du bør bruke så mange av disse ordene som du kan på førstesiden, i menyene og i linkene.

Du deler så opp produktene dine til egne sider som eks “Karosseriskade og forsikring”, “AC-Servise”, “Bilverksted og Lakkering”, “Steinsprutskade”, ol.

Så tar du for deg sidene, eks siden: ”Steinsprutskade”. Her finner du nye ord som beskriver produktet som steinsprut, frontrute, del-kasko, forsikring, knust, bytte, reparere og lager tekst og setninger av disse ordene.

Husk adressen (NAP=Name, adress, phone)
Husk at din adresse og telefon bør være svært godt synlig, helst på alle sidene. Det lønner seg ofte og legge dette inn nederst på nettsiden, men telefon bør være synlig flere plasser på nettsiden. eks på toppen av nettsiden og gjerne mitt på siden med eks teksten «kontakt oss på tlf xx xx xx xx»

Du ønsker jo ikke bare at siden skal være synlig hos søkemotorene, men at dine kunder enkelt finner ut hvordan de kommer i kontakt med deg.

Facebook
I tillegg til dette anbefaler jeg at man oppretter en Facebook side til bedriften. Dette er den enkleste og rimeligste måten å markedsføre din bedrift på.

Det er den enkleste måte for deg å nå ut til dine kunder på.  eks kan du publisere at det nå er sesong for AC-Service og at de kan kontakte dere for dette (samt en link til deres nettside med mer informasjon og kontakt info).

Dette er enkel SEO og en god start. Det meste kan du faktisk gjøre selv. Jeg inkluderer nesten alltid dette i prisen når jeg produserer en nettside. Hva skal du vel med en pen nettside om ingen kan finne den!

Husk! : Det er ikke alltid nødvendig med mye tekst, men at de rette ordene blir brukt.