Den nye normalen, lokale bedrifter og nettsider

av | apr 28, 2020

I denne nye hverdagen vi nå møter kan vi alle se hvor viktig det er å være godt synlig på nettet også for å nå lokale kunder. Dette vil også bli viktigere framover for alle, både for bedrifter og kunder. Vi som jobber med web og internett ser helt at de som hadde en nettside og en god online profil før den nye hverdagen satte inn, er de som har klart seg best i denne perioden. De aller fleste har fått en redusert inntekten, men de har i alle fall hatt en inntekt gjennom deres internett satsning. Så selv om deres fysiske butikken har vært stengt en periode har kundene kunne få tak i deres produkter og tjenester.

Lokale bedrifter og nettsider

En nettside har aldri vært viktigere og for lokale bedrifter som tilbyr tjenester og produkter lokalt kan en nettside med god og lett informasjon om tjenestene et godt utgangspunkt, i tillegg må det være lett å finne kontakt informasjon og å komme i kontakt med bedriften via telefon, e-post og sosiale medier. Å personlig gjøre nettsiden og fremheve at de er en lokal bedrift hjelper kundene i å finne bedriften på nettet, å samtidig gi dem et mer personlig innrykk av bedriften.

Selv om du er en lokal bedrift som selger lokalt kan en nettbutikk være en god løsning. På nettbutikken kan man i tillegg til den vanlige forsendelse i pr post også ha «Hent varene i butikken» og hjemlevering. Dette er en to tjenester jeg ser har hatt stor effekt i denne perioden og  tror kan bli svært populære også fremover.

Synlighet på nettet

Vi ønsker alle å hjelpe lokale bedrifter, men vi trenger en måte å komme i kontakt med dem på. Ikke bare i deres butikk, men også via internett. Det å være synlig på internett er mer en bare en nettside. Det er også viktig å gjennomfører SEO av nettsiden og å gjøre annonsering på nettet og sosiale medier for å nå ut til kundene på. Det er også viktig å benytte de sosiale mediene til å kommunisere med kundene på.

Tenk nytt og prøv

Det er ikke alltid så avansert eller vanskelig. Å om du feiler litt så gjør det oftest ikke så mye. Det er bare å prøve igjen. Om du allerede har en god nettside kan du komme langt med litt online markedsføring, å ved og bruke sosiale medier som Facebook til å nå ut til kundene dine. Å om du trenger litt tips og hjelp kan du høre med andre eller ta kontakt med et lokalt web byrå som kan hjelpe deg og samtidig kanskje gi deg noen tips på hvordan du selv kan nå ut til dine kunder.