4 forretningsideer du kan starte med en nettside

av | jun 18, 2019

En god forretningside behøver ikke være stor, avansert eller vanskelig. Det hjelper så klart å ha kunnskap inne forretnings området, men dette i seg selv garanterer ikke klarer å drive bedriften lønnsom. Ofte kan en god nettside og online markedsføring være det du trenger for å lykkes.

Når man starter en bedrift er ikke alltid nettsiden det første man tenker på, eller det man ønsker å bruke penger på. Mange ser faktisk på nettsiden som et rent tap av penger. Vel, enkelte forretningsideer fungere faktisk best med en god nettside helt fra starten av. Å da tenker jeg ikke på den tradisjonelle web butikken som du kjøper sko, klær eller andre duppeditter fra. Men en lokal bedrift som bruker nettsiden til å selge sine produkter lokalt.

Men hva er en god nettside? I denne sammenheng er en god nettside en nettside omhandler kun det ene produktet/tjenesten. Å som er optimalisert for å bli lett funnet i det geografiske området som du driver din bedrift i. I tillegg må den gi enkel og lett informasjon om tjenesten, å det må være lett å bestille eller å sende en forespørsel rett fra nettsiden. Altså er dette litt en litt annerledes nettside en en standard bedrift side, da den har kun et fokus området og en tjeneste eller produkt som tilbys. Dette kalles ofte for en «niche sites» eller nisje side på Norsk.

Men det er også viktig å huske at uansett bedrift du ønsker å starte så koster det penger. Ideene jeg beskriver her tenker jeg vil koste mellom kr100.000,- – kr200.000,- å starte fra grunnen av. Alle ideene jeg har beskriver antar jeg også vil kunne drives lønnsomt allerede fra første år eller sesong. Prisen på selve nettsidene vil variere, men de vil normalt koste mellom kr 40-60.000,- å produsere. Å her er det ikke slik at du kan velge en «billig» løsning. Nettsidene MÅ produseres av noen som virkelig vet hva de driver med. De skal ikke bare se pene ut. De skal også fungere teknisk, å både tekst og utseende må være optimalisert i tillegg til at de må kunne bli lett funnet i ditt geografiske området. Du må også regne med en del til online markedsføring.

Her er mine 4 forretningsideer som du kan starte med en god nettside.

 

1. Salg av ferdig hekk.

Dette er en ide for de som har «litt» grønne fingre og forståelse for en god hage. Det du trenger er å finne en leverandør og har du i tillegg  sertifikat til å kjøre lastebil og arbeidsmaskiner er dette en god mulighet.

En nettside som dekker ditt geografiske området, med god og informativ informasjon om hekk, hvor man enkelt også kan velge og bestille hvilken hekk man ønsker, høyde, lengde. Å med direkte levering og planting av hekken har man fort en god bedrift som dekker det meste av sommer halvåret.
Men glem ikke at man også trenger å markedsføre nettsiden på forskjellige online medier og at den må nå ut i ditt geografiske området som du kan levere til.

2. Salg av ferdig plen.

Dette er nesten samme ide som nevnt over og dekker gjerne det samme markedet. Den store forskjellen kan være at du har et større marked.
Mange som bygger ny bolig ønsker å få uteområdet for ferdig og velger derfor å legge ferdigplen. En god og enkel nettside som gir den informasjonen man trenger for å legge en ferdigplen. å med en enkel måte å bestille ønsket gress og mengde, kan være en god jobb og forenings ide.

3. Plass produserte takrenner.

Er du snekker eller blikkenslager kan dette være noe for deg. Produksjon av plass produserte takrenner eller skjøtefrie takrenner som det også heter. Det du trenger en firmabil med plass til produksjons utstyret og en god nettside.
Vel, her er det egentlig tre ting som må til for å lykkes her, tror jeg. Den første er så klart en god nettside som blir lett funnet i ditt geografiske område, med en god bestillings/forespørsel skjema med pris kalkulator. La nettsiden bare omhandle plass produserte takrenner og ikke andre produkter eller tjenester. Så trenger du en firmabil med plass til produksjons utstyret. Det siste du trenger og som er viktig er å bygge opp forbindelser med lokale tømrere og byggefirmaer slik at det er naturlig for dem å ringe akkurat deg.

4. Salg av Nærings- og Vitamin- tilskudd på nettet

Vel, dette er ikke en lokal bedrift ide, men den er allerede en «Big Business». Å der er mange forskjellige produkter på nettet allerede. Men markedet er i stadig forandring og nye produkter kommer stadig inn. Her er det mest å finne «det neste store produktet» og være tidlig ute. En god nettside og online markedsføring med en forretningsmodell om å selge produktet som et abonnement, gjør dette markedet interessant. Dette er en tjeneste som gjerne tar noe tid å bygge opp og man må gjerne ha en god investering i starten, men når det tekniske løsningene er på plass kan man bruke den til å utvide sitt produkt sortiment.